info & contact

Steven van Koeverden

Mijn verhaal 

Wat mij drijft is verhalen vertellen. We leven in een wereld waarin alles sneller, groter, nieuwer en meer moet zijn. Wat ik daarin mis is oprechte aandacht voor onze dierbaren. Vaak komt die aandacht pas als het te laat is. Toen ik dit besefte realiseerde ik me dat ik van mijn familie, vrienden en liefde geen goed portret had, zoals ik ze zie. Zoals ze zijn. Daar heb ik in korte tijd verandering in gebracht. 
Ik gun het jou ook, een goed portret van jezelf, je familie of vrienden. Een eerlijk en klassiek portret in kwaliteit die de tijd kan doorstaan. 
 

Portretten voor de volgende generaties.

In 2016 studeerde ik af van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Als afstudeerproject maakte ik een boek, expositie en korte film over het huis waarin ik opgroeide en de rol die het huis en mijn grootouders speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het onderzoek  over de geschiedenis vond ik honderden foto's. Van landschappen, huizen, plekken maar vooral mensen. Je kent het misschien wel als je bij je opa en oma door fotoboeken aan het bladeren bent. Je kijkt voornamelijk naar de mensen op de foto. Hoe zagen ze eruit. Herken je je opa en oma of je ouders?
Zo vond ik ook een prachtig portret van mijn grootvader met zijn vader en opa. Een foto waarin de tijd gevangen is en mij naar mijn voorvaderen laat kijken. Een dierbare vondst die ik weer kan doorgeven. Een goed portret is een document voor de volgende generaties en dat gun ik iedereen.
 

Mijn werk is opgenomen in de collecties van: 


Rijksmuseum special collection

4 en 5 Mei Comitee 
Fentener van Vlissingen 
Doike Zweers 

Exposities:


2023

Boksschool Hans de Jong, Schiedam


2017
Groepsexpositie 'Princentuin', Buren

2016 
Afstudeer expositie 'This is a Good Year', Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag

2015
Solo expositie 'Schimmenrijk', Victor Laurentius Gallery, Den Haag

2014
Groepsexpositie 'Transition', voormalig economische zaken, Den Haag

Lezingen:

2017 - heden

'Eén dak, vijf generaties en een oorlog
Pasqualini, Buren
Open Joodse Huizen, Amsterdam
Buitenhuis Buren, Buren 
Familiedag Wehmeijer

Opleiding:


KABK 2011- 2016

Bachelor documentaire fotografie 
KW1C 2007 - 2011
MBO av-productie

Maak hier een afspraak voor een kennismaking

 
 
 
 

FAQ

Wat is je werkwijze?
Een verhalend familieportret is een creatief proces. Dat betekent dat je het uiteindelijke resultaat pas ziet als het geprint en ingelijst is geleverd. Ik begrijp dat dat heel spannend is al maakt dat het ook een stuk specialer.
Hoe een gemiddeld shoot eruit is kan ik globaal schetsen.


De intake
Zodat ik je/jullie beter kan leren. Wat is het verhaal van jullie leven? Welke overtuigingen zijn er? In 30 minuten leren we elkaar online kennen. Wat ik in de afgelopen 15 jaar dat ik als fotograaf werk is dat ik mag vertrouwen op mijn creatieve vermogen. Na de intake begint er een foto in mijn hoofd te ontstaan die het verhaal gaat vertellen. Dit klinkt misschien zweverig maar ik ben er inmiddels aan gewend.

De dag van de shoot
Een shoot duurt gemiddeld 2 tot 4 uur. Dit is inclusief opbouwen, fotograferen, afbouwen en het kiezen van de foto waar ik mee aan de slag ga en die uiteindelijk geprint en ingelijst geleverd wordt. (Over de locatie leer je meer onder het kopje 'waar is de shoot'.) Het selectieproces is een proces waarbij ik vertrouw op mijn en jullie intuïtie. De foto die je in eerste instantie het beste vind is ook vaak de foto die het beste is.

Bewerken, printen en inlijsten
Na de shoot ga ik aan de slag met het afwerken van het portret. Ik ga het verhaal dat het portret gaat vertellen maximaliseren via de computer. Het portret stuur ik daarna op naar een professioneel fotolab om deze op de hoogste kwaliteit te laten printen. Zodra het portret geprint is gaat deze naar de lijstenmaker. Daar zal het portret in een houtenlijst van Nederlandse bomen ingelijst worden. Als dit allemaal klaar is kom ik de foto bij je afleveren.

 

Waarom is er een intake?
Elkaar leren kennen is essentieel voor mijn werkwijze. Zodra ik je verhaal hoor begint zich een foto te vormen in mijn hoofd. Deze stap is essentieel om tot een mooi resultaat te komen. Zonder je te leren kennen kan ik wel een technisch goed portret leveren maar nooit het hele verhaal laten zien in het portret. Daarom is een intake een cruciaal onderdeel van onze samenwerking.


Wat is de levertijd?
Gemiddeld mag je rekening houden met een levertijd van 6 tot 8 weken. Dit heeft te maken met het bewerkingsproces, de levertijden van de lijsten en het lab voor het printen van de foto. Ik zal je altijd laten weten als er iets veranderd aan de levertijd.Waarom maak ik het portret bij jullie thuis?

Het portret dat we gaan maken vertelt een verhaal. Dit verhaal veranderd zodra je of jullie op een plek zijn die je niet of niet goed kent, zoals mij studio. Daarom ben ik een groot voorstander om de shoot op een plek te doen waar je je vertrouwd voelt. Meestal is dit bij je thuis. Ik heb een mobiele studio die ik gemakkelijk meeneem.


IMG_0282_lr
IMG_0284_lr
IMG_0285_lr
IMG_0288_lr
IMG_0289_lr

Eén dak, vijf generaties en een oorlog

Eerste editie | Uitverkocht

2016

164 pagina's

17 x 24

Oplage: 30

Prijs: €120,-


Tweede editie | Uitverkocht 

2017

164 pagina's

17 x 24

Oplage: 50

Prijs: €100,-

 

IMG_0291
IMG_0292
IMG_0293
IMG_0295

Schimmenrijk

Eerste editie | Uitverkocht
2015

20 pagina's

15 x 21

Oplage: 100 
Prijs: €10,-

Ik weet wat je denkt

Eerste editie | Uitverkocht
2013

32 pagina's

21 x 30

Oplage: 10

Prijs: €15,-