fotoboeken

Eén dak, vijf generaties en een oorlog

Het huis, het huis waar al 5 generaties woonden kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog een andere rol. Het werd een belangrijk punt voor het verzet. Het lokale verzet maar ook zeker het landelijke verzet. Met mijn grootvader in de hoofdrol. Lang wist ik niet wat er allemaal gebeurd was en hoe belangrijk het was. Ik wist wel dat er een luik in de vloer zat waar soms een onderduiker zich verstopte. De oorlog was min of meer verstopt in het huis. Mijn vader en daardoor ook ik leerde dat je je mond moet houden. Praten kan je leven kosten. Dat is tegenwoordig niet meer zo.

In het boek lopen 3 verhaallijnen.

1. De familie, vanaf 1918, de eerste foto van het huis tot aan de dood van mijn grootmoeder in 2006.

2. Mijn fotografie, met hier en daar een hint naar de oorlog. De bomen waarvan nog steeds gegeten wordt die in de oorlog enorm belangrijk waren.

3. De oorlog, verstopt tussen de pagina's. Net als in het huis. Als je goed kijkt en vragen stelt komt de oorlog altijd naar voren. Net als in het boek, waarbij de microperforatie op een gegeven moment los zal laten en de oorlog niet meer verstopt zal zijn.

Eén dak, vijf generaties en een oorlog

 

Eerste druk | Uitverkocht

2016

164 pagina's

17 x 24

Oplage: 30

Prijs €120,-

 

Tweede druk

2017

164 pagina's

17 x 24

Oplage: 50

Price: €100 | Voorraad: 8


Stuur mij een mail als je interesse hebt om het boek aan te schaffen. 
info@stevenvankoeverden.nl

Schimmenrijk

De Waal was tijdens de Tweede Wereldoorlog een rivier die de grens naar de vrijheid bewaakte. In het diepste van de nacht ontstond er een beweging die zijn uiterste best deed om zoveel mogelijk mensen naar de overkant te brengen, naar het bevrijde Zuiden.

Schimmenrijk

 

2015

20 pagina's

15 x 21

Voorraad: 

I Know What You are Thinking

Met ‘I Know What You Are Thinking’ onderzoek ik de grens van neurowetenschap. Hoe ver gaat het controleren van ons brein en waar ligt de grens als het gaat om ethiek.

Het lezen van het brein neemt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Het wordt al op allerlei manieren toe gepast. Zo is er Neuromarketing en wordt het gebruikt als leugen detector. Maar hoe betrouwbaar zijn deze technieken, en zijn we straks nog wel verantwoordelijk voor ons gedrag? Er zijn veel vragen op dit gebied maar het lijkt erop alsof niemand zicht daar mee bezig houdt. Ga jij de controle verliezen?

I Know What You Are Thinking

 

2013

32 pagina's/ pages

21 x 30

Oplage/edition: 10

Price: €15 SOLDOUT